fbpx
BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁLÁS



0
  •  x 
No products in cart

THE VISION - INTERJÚ NAGY ZSOLTTAL, A SASSOON ACADEMY HAJVÁGÓ OKTATÓJÁVAL

 

THE VISION - A SASSOON ACADEMY BUDAPESTEN 

Tudjuk, hogy a fodrász szakma sokszor kihívásokkal és rengeteg tanulással teli, de ez egy csodás szakma, mely megéri, hogy végig járjuk az útját. Ha példaképeket keresünk, akkor a magyar fodrászközösség szeme sokszor külföldre tekint, de most szeretnénk egy nagyszerű magyar fodrászkarriert is bemutatni.


A Sassoon Academy csapata november 21-én vasárnap érkezett a Wella Studio-ba és tudtuk, hogy köztük Nagy Zsolt egy sikeres, Londonban élő magyar származású fodrász. Ez a téma már alapjában véve is izgalmasnak ígérkezett. A THE VISION rendezvényen Nagy Zsolt és a Sassoon Academy csapata egy fantasztikus show keretében bemutatta a NOW II. kollekcióját és annak elkészítését. A másnapi gyakorlati képzés során a  VIP résztvevők személyesen is tanultak a mesterekről, tippeket kaptak és inspirálódtak. A gyakorlati oktatás után sikerült elcsípnünk Zsoltot egy interjúra, melyen minden kérdésre készségesen és boldogan válaszolt.

 

 

Mesélj kérlek kicsit a szakmai karrieredről, hogyan jutottál el odáig, hogy a Sassoon Team tagja lettél?

Az édesanyám fodrász volt, így fodrászüzletben nőttem fel és nem meglepő, hogy én is ezt a szakmát választottam. Karrierem során számos fodrász segített, de Tóth Ildit kiemelném, neki mindig hálás leszek, hogy felkészített, tanított és bátorított. Az itthon töltött éveim alatt sokat versenyeztem, ezek nyomán bekerültem a filmesekhez. Ebben a világban is jól éreztem magam, de valami hiányzott.

Ekkor döntöttem úgy, hogy külföldön is ki szeretném próbálni magam. Először Amerikát választottam, ott is eltöltöttem pár évet fodrászként. Ebben az időszakban fogalmazódott meg bennem, hogy a londoni Sassoon Academy csapatába szeretnék tartozni és ez lett az álmom. Londonba költöztem és addig próbálkoztam, amíg felvettek. Először azt hittem, hogy nem lesz elég tudásom, hogy a világ legjobb fodrászai mellett dolgozzak, de végül felvettek. Ma már tudom, hogy lehettem volna nyugodtabb (nevet). Mindenesetre megtanultam, hogy sose szabad feladni, bíznunk kell magunkban és álmainkban.

 

 

A világ legjobb hajvágóitól tanulhattál a Sassoon csapatában és most te magad is a legmagasabb szintű hajvágást oktatod. Milyen elveket követsz az oktatások során?

Nagyon röviden összefoglalva: egyszerűség, geometriai letisztultság. Vallom, hogy egyszerű, szemléletes bemutatással lehet jól tanítani. A geometriai leválasztásokkal Vidal Sassoon hagyományait örökítjük tovább, de modern formában.


Az oktatásban fontos látni, hogy mások vagyunk, a fodrászok mást szeretnének, máshogy tanulni, vagy máshogy kell nekik magyarázni. Én próbálom mindig személyre szabni a hajvágás oktatásokat, minél gyorsabban kitalálni, hogy milyen tudásra van szüksége az adott fodrásznak és hogyan adjuk át ezeket.

 

 

Mi inspirál téged a munkád során?


Szerencsésnek mondhatom magam, mert minden nap nagyon tehetséges emberek vesznek körül. Sokszor tudtunkon kívül inspiráljuk a csapattal egymást, sokszor más fodrászok ihletnek meg. Részletekben, színekben, formákban számomra a divat a leginspirálóbb. Nagy rajongója vagyok Alexander McQueen és Maison Martin Margela munkásságának.

 

 

Mit érzel életed legnagyobb sikerének?


Ez egy nagyon nehéz kérdés. Ha belegondolok ebbe, akkor mindig furcsán érzem magam, mivel őszintén még nem hiszem, hogy elértem életem legnagyobb sikerét. Nem is szeretném azt gondolni, hogy ezt már megéltem, mert akkor eljutnék arra a pontra, ahol megelégszem a szakmai sikerekkel és nem hajt már tovább az ambíció, hogy még többet adjak a fodrászoknak és tegyek le az asztalra.

Szóval lehet már túl vagyok „életem legnagyobb sikerén”, de nem szeretném úgy látni az eddigi karrieremet, mint amiben már voltam a legsikeresebb.

 

 

Hogy érezted magad a THE VISION rendezvényen a Wella Studio-ban?


Fantasztikusan, nagyon-nagyon jól. Nehezen találok rá szavakat, hogy mekkora megtiszteltetés volt számomra hazai közönség előtt a Sassoon Academy-t képviselni. Amikor a budapesti Wella Studio felkért minket, akkor úgy éreztem, hogy „végre, itt az alkalom, hogy Budapesten magyar fodrászok előtt léphetek színpadra.” Nagyon izgatott voltam és próbáltam nem gondolni rá, hogy mekkora jelentősége van számomra annak, hogy magyar fodrászokat oktathatok.

A közönség soraiban voltak olyanok, akikkel korábban együtt dolgoztunk és olyanok is, akikkel az Sassoon Academy oktatásain találkoztam. Szeretném mégegyszer megköszönni a közönségnek, hogy itt volt és a Wella Studio csapatának a szervezést. Hatalmas megtiszteltetés és öröm, hogy itt lehettem.

 

 

Szeretnénk megköszönni ezt a személyes és kedves interjút Nagy Zsoltnak. Találkozunk még a Wella Studio-ban!

 

Amennyiben szeretnél a legközelebbi Sassoon képzésen részt venni, akkor kövess minket Facebookon és Instagramon!

Zsolt karrierjét pedig mindenképpen érdemes nyomon követni, hiszen inspiráló és példakép a magyar fodrászok számára. Kövesd Nagy Zsoltot Instagramon!

 

Image Image Image Image Image Image Image

ELÉRHETŐSÉGEK

Image
Image
Image

+36 70 612 44 83

wellastudiobudapest@sirowa.com

www.wellastudiobudapest.hu

ELÉRHETŐSÉGEK

+36 70 367 2407

info@wellastudiobudapest.hu

www.wellastudiobudapest.hu

SZOLGÁLTATÁSOK

BEMUTATKOZÁS

HÍRLEVÉL

Ne hagyja ki újdonságainkat és ajánlatainkat! Iratkozzon fel hírlevelünkre!